top of page

Агентот на купувачот Аделаида

Вашите локални и искусни застапници на купувачите!

Постојано рангирана како еден од првите десет градови за живеење во светот, Аделаида е прекрасно место за живеење, работа, посета, студирање или инвестирање.

 

Аделаида е град за истражување на луѓе од сите возрасти и способности; со широк спектар на спорт и рекреација, училишта, универзитети, библиотеки и центри на заедницата кои ги здружуваат луѓето да учат и да разговараат.

 

Со завидна храна и жива сцена на трпезарии доживеана преку мрежа од бучни патеки, мали барови, ресторани и пабови на речиси секој агол. Има постојано проширување на пристапот до уметноста.

 

Културни места и споменици кои ги отвораат очите и предизвикуваат умови или поизмереното темпо што го нудат патеките низ Парк Лендс, каде што луѓето се одржуваат во форма, патуваат или едноставно одвојуваат време за да се релаксираат и да се релаксираат.

Adelaide buyers agents

Како помагаме?

Ако барате агент за купувачи од Аделаида кој може да ви помогне да го пронајдете вашиот дом од соништата или да го лоцирате идеалниот инвестициски имот за да ја обезбедите вашата финансиска иднина, тогаш сте на вистинското место.

Нашите застапници на лиценциран купувач од Аделаида го познаваат пазарот за недвижнини внатре и надвор, бидејќи им помогнале на многу клиенти да купат имот овде во текот на годините.

Без разлика дали барате куќа, стан, градска куќа, вила, дуплекс или блок на земјиште, ние ве покриваме.​

Купување на вашиот
Основна резиденција

Го барате тој дом од соништата во Аделаида, но се борите да го најдете? Или постојано ги пропуштате оние што ви се допаѓаат поради конкуренцијата?

Подготвен сет за купување - агенти за купувачи на имотне само што ќе ви помогне да го пронајдете тој совршен имот во Аделаида, туку ќе ви помогнеме и да го обезбедите со нашите стручни преговарачки вештини.

 

Имаме пристап до ексклузивни можности надвор од пазарот и пред пазарот кои пошироката јавност никогаш не ги гледа, што ви дава подобри шанси да го обезбедите вашиот дом.

Ќе ве запознаеме на лично ниво, за да имаме длабинско разбирање за тоа што всушност е вашиот „дом од соништата“.

 

Дознавајќи за вашиот начин на живот, како патувате до работа, дали имате деца кои треба да одат на училиште, дали ви треба јавен превоз и слично - сето ова ќе игра главна улога за нашиот специјализиран агент за купувачи во областа да ви го најде вистинскиот имот.

Можеме да ви заштедиме време, пари и да го отстраниме целиот стрес од купувањето на вашиот следен дом.

Happy family at home
Investment properties

Купување на Ан
Инвестициски имот

Пазарот за недвижнини во Аделаида обезбедува одлични можности за инвеститорите, особено оние кои бараат добра рамнотежа на силни приноси за изнајмување и раст на капиталот и тука може да ви помогне тимот на нашиот агент на купувачот Аделаида.

 

Купувањето инвестициски имот може да биде толку корисно со воспоставената вистинска стратегија и затоа ќе ви помогнеме да го купите вистинскиот имот, на вистинската локација, за вистинската цена.

Како водечка агенција за купувачи во Аделаида, ќе ви помогнеме да ја донесете вистинската одлука со нашето широко познавање на пазарот за недвижнини во Мелбурн, водејќи ве на секој чекор од патот.

 

Ќе спроведеме истражување за да ви ја најдеме најпрофитабилната инвестиција во рамките на вашиот буџет. Нашиот тим ќе бара и ќе ги скрати соодветните имоти, ќе ги прегледа физички, ќе изврши длабинска анализа, ќе преговара и ќе ви помогне да го обезбедите вашиот инвестициски имот по најдобра цена и под вистинските услови.

Подготвени сте да започнете со вашето патување?

Локации што ги покриваме низ Аделаида

Аделаида

Краферс-Бриџвотер

Полуостровот Ејр

Гаулер

Монт Баркер

планината Гамбиер

Мостот Мареј

Порт Аугуста

Порт Линколн

Порт Пири

Виктор Харбор

Зоштоала

Ажурирање на пазарот за имот во Аделаида

август 2021 година

Цените на недвижностите во Аделаида се зголемија за 1,7% во јули, со што просечната цена на куќата е 560.732 долари и многу прифатливи 363.113 долари за станови.1

Со оглед на тоа што изнајмувањето на куќи се зголеми за 8,2% во Аделаида во текот на изминатата година, сегашниот пазар нуди шанса да скокнете од вртелешката за изнајмување и да влезете во сопствен дом.

Пазарот на станови во Аделаида историски има силен успех, при што и куќите и единиците забележаа постојан пораст на просечните цени. Како главен главен град во Австралија, Аделаида може да понуди сличен начин на живот на другите градови по многу поприфатлива цена. 

Иако во 2020 година повеќето пазари за домување забележаа пад на нивниот раст, просечните цени на куќите во Аделаида достигнаа рекордно високо ниво и тој број продолжува да расте. 

Почнувајќи од јуни 2021 година, пазарот на домување во Аделаида е секогаш висока средна цена од 542.913 американски долари, а вкупниот пазар на недвижнини забележа пораст од 5,4% во вториот квартал од 2021 година.2 Оваа силна изведба што пазарот за недвижнини во Аделаида ја доживеа кон крајот на 2020 година и продолжување во 2021 година се очекува да продолжи со прогнозите кои предвидуваат дека пазарот за недвижнини во Аделаида ќе се зголеми за 9% во 2021 година.

Иако останува еден од најконзистентните и најсигурни пазари за домување во Австралија, Аделаида се идентификуваше како привлечна локација за сите потенцијални инвеститори. 

bottom of page