top of page

Агентот на купувачот Бризбејн

Вашите локални и искусни застапници на купувачите!

Бризбејн е зелен град со завидна суптропска клима и разновидна популација. Тој е еден од најбрзо растечките градови во Австралија и е познат по своите живописни урбани области, начин на живот на отворено, пријателски локални жители и сега е именуван за домаќин на Олимпијадата во 2032 година. Потребен ви е тим за агенти од Бризбејн на ваша страна.

Во рок од еден час од Бризбејн се националните шумски и морски паркови од светска класа, а често и на листата на наследство. На исток се наоѓа чистиот морски парк Моретон Беј со некои од најголемите песочни острови во светот, бескрајни плажи и неверојатен морски живот. На запад во живописниот раб се бројни национални паркови со прекрасни шуми, езера, долини, реки и водопади.

Brisbane buyers agents

Како помагаме?

Ако барате агент за купувачи во Бризбејн кој може да ви помогне да го пронајдете вашиот дом од соништата или да го лоцирате идеалниот инвестициски имот за да ја обезбедите вашата финансиска иднина, тогаш сте на вистинското место.

Нашите застапници на лиценциран купувач од Бризбејн го знаат пазарот за недвижнини внатре и надвор, бидејќи им помогнаа на многу клиенти да купат имот овде во текот на годините.

Без разлика дали барате куќа, стан, градска куќа, вила, дуплекс или блок на земјиште, ние ве покриваме.​

Купување на вашиот
Основна резиденција

Го барате тој дом од соништата во Бризбејн, но се борите да го најдете? Или постојано ги пропуштате оние што ви се допаѓаат поради конкуренцијата?

Подготвен сет за купување - агенти за купувачи на имотне само што ќе ви помогне да го пронајдете тој совршен имот во Бризбејн, туку ќе ви помогнеме и да го обезбедите со нашите стручни преговарачки вештини.

 

Имаме пристап до ексклузивни можности надвор од пазарот и пред пазарот кои пошироката јавност никогаш не ги гледа, што ви дава подобри шанси да го обезбедите вашиот дом.

Ќе ве запознаеме на лично ниво, за да имаме длабинско разбирање за тоа што всушност е вашиот „дом од соништата“.

 

Дознавајќи за вашиот начин на живот, како патувате до работа, дали имате деца кои треба да одат на училиште, дали ви треба јавен превоз и слично - сето ова ќе игра главна улога за нашиот специјализиран агент за купувачи во областа да ви го најде вистинскиот имот.

Можеме да ви заштедиме време, пари и да го отстраниме целиот стрес од купувањето на вашиот следен дом.

Happy family at home
Investment properties

Купување на Ан
Инвестициски имот

Пазарот во Бризбејн обезбедува одлични можности за инвеститорите, особено оние кои бараат добра рамнотежа на силни приноси за изнајмување и раст на капиталот и тука може да ви помогне тимот на нашиот агент на купувачот Бризбејн.

 

Купувањето инвестициски имот може да биде толку корисно со воспоставената вистинска стратегија и затоа ќе ви помогнеме да го купите вистинскиот имот, на вистинската локација, за вистинската цена.

Како водечка агенција за купувачи во Бризбејн, ќе ви помогнеме да ја донесете вистинската одлука со нашето широко познавање на пазарот за недвижнини во Бризбејн, водејќи ве на секој чекор од патот.

 

Ќе спроведеме истражување за да ви ја најдеме најпрофитабилната инвестиција во рамките на вашиот буџет. Нашиот тим ќе бара и ќе ги скрати соодветните имоти, ќе ги прегледа физички, ќе изврши длабинска анализа, ќе преговара и ќе ви помогне да го обезбедите вашиот инвестициски имот по најдобра цена и под вистинските услови.

Подготвени сте да започнете со вашето патување?

Локации што ги покриваме низ Бризбејн

Бризбејн Сити

Бризбејн внатрешен град

Источен регион Бризбејн

Големиот регион Бризбејн

Северниот регион Бризбејн

Јужен регион Бризбејн

Западен регион Бризбејн

Ипсвич

Логан Сити

Заливот Мортон

Редленд Сити

Ажурирање на пазарот на имот во Бризбејн

август 2021 година

Од гледна точка на движењето на цената на недвижностите, Бризбејн го намалува националниот тренд во однос на растот на цената на куќите во последните месеци. Нашиот град е еден од ретките пазари на главниот град во Австралија што го задржа растот на вредноста на домувањето. Додека поголемите пазари во Сиднеј и Мелбурн забележаа забавување на растот на цените во последните 3 месеци, тоа не е случај во Бризбејн во секторот за домување.

 

И покрај тоа што стапката на раст е намалена на другите пазари, вредноста на домувањето продолжува да расте значително побрзо од просекот, така што пазарните услови на национално ниво се сè уште многу добри.

 

Директорот за истражување на CoreLogic, Тим Лолес, ја припиша загубата на пареа на пазарите во Сиднеј и Мелбурн од март на неколку фактори, од кои еден е намалената достапност. Со просечната вредност на живеалиштето во Бризбејн од 598.615 долари, ние остануваме многу попристапен пазар во споредба со средната вредност на живеалиштето во Сиднеј од 1.017.692 долари и просечната вредност на живеалиштето во Мелбурн од 762.068 долари.

 

Дури и Хоберт и Канбера се поскапи пазари од Бризбејн со нивните соодветни просечни вредности на живеалиштето 621.102 и 793.872 долари според најновите податоци на Corelogic објавени на 2 август 2021 година.

Сè уште гледаме дека повеќе инвеститори влегуваат на пазарот со податоци за заеми кои сега покажуваат дека 26,8% од сите обврски за финансирање на домување во Квинсленд се наменети за инвеститорите. Иако ова е сè уште помала пропорција, дефинитивно постои тренд кој се менува повисоко.

Растот на вработеноста во Квинсленд ја води нацијата со дополнителни 235.000 можности за вработување до јуни 2021 година низ целата држава, според податоците на ABS. Ова може да се должи и на заклучувањата и во Сиднеј и во Мелбурн неодамна.

bottom of page