top of page

Реновирање и превртување куќи во Австралија

Image by Milivoj Kuhar
Image by Im3rd Media
Image by Thayran Melo

Љубов гледање Блок, Куќни правилаили Selling Houses Australia?

Нашиот директор,Томе Авеловскиима голема страст за реновирање и превртување куќи, па затоа сака да им помага на нашите клиенти да го направат истото.Проверетенеговиот најнов проект.

Иако превртувањето на куќите може да биде многу профитабилна инвестициска стратегија за високи профити во краток временски период, постојат и големи ризици кои се вклучени ако погрешите.

Кога купувате имот во Австралија, постојат секаквитрошоци за купувањемора да се земат предвид како што се купувањето на имотот, таксите за маркица, правните такси, инспекциите на зградите и штетниците, трошоците за задржување (ако позајмувате пари од банката) и самите реновирања.

Потоаакоќе одите да го продадете вашиот имот, има дополнителни трошоци како што се провизијата на агентот за продажба (освен ако не го продадете сами), такси за маркетинг, надоместоци за стилизирање/сценирање, данок на капитална добивка и правни такси, уште еднаш.

Сега се прашувате, како побогу ќе остварите некаков профит откако ќе ги извадите сите овие трошоци? Па, тоа е местото каде што доаѓаме во сликата!

 

Нашето искуство и односи ни овозможуваат да бараме и да најдеме потенцијални имоти за нашите клиенти. Подготвуваме деталноможности за секој проект, со цел да се разработи целокупната трошоци за купување против целокупната трошоци за продажба - ова потоа ни ја дава нашата бруто профитна маржа за да утврдиме дали вреди да се продолжи со проектот.

Не оставајте го на случајноста - искористете го нашето искуство и успех

Успешни прелистувачки проекти

Ние ќе ви помогнеме да изберете the право сопственост, водесно пазар и обезбедете го завистинската цена

ПРОЕКТ ЊУКАСЛ

КУПОВНАТА ЦЕНА

858.000 долари

ТРОШОЦИ ЗА РЕНОВИРАЊЕ

132.000 долари

ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА ПРОЕКТОТ

4 МЕСЕЦИ

ТРОШОЦИ ЗА НАБАВКА

37.200 долари

ПРОДАЖНИ ТРОШОЦИ

31.000 долари

ПРОДАЖНА ЦЕНА

1.240.000 долари

БРУТО ДОБИВКА

181.800 долари

ПРОЕКТ СИДНЕЈ

КУПОВНАТА ЦЕНА

700.000 долари

ТРОШОЦИ ЗА РЕНОВИРАЊЕ

140.000 долари

ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА ПРОЕКТОТ

18 МЕСЕЦИ

ТРОШОЦИ ЗА НАБАВКА

46.760 долари

ПРОДАЖНИ ТРОШОЦИ

$0 (ЧУВАЊЕ НА ИМОТ)

БАНКАРСКО ВРЕДНУВАЊЕ

1.300.000 долари

БРУТО КАПИТАЛ

413.240 долари

ПРОЕКТ СИДНЕЈ

КУПОВНАТА ЦЕНА

550.000 долари

ТРОШОЦИ ЗА РЕНОВИРАЊЕ

88.000 долари

ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА ПРОЕКТОТ

10 МЕСЕЦИ

ТРОШОЦИ ЗА НАБАВКА

46.760 долари

ПРОДАЖНИ ТРОШОЦИ

24.200 долари

ПРОДАЖНА ЦЕНА

910.000 долари

БРУТО ДОБИВКА

201.040 долари

Дали имотот се превртува во право за вас?

Имаме строги критериуми што треба да се исполнат за клиентите кои се ангажираат во оваа услуга - тоа не е за секого!

Дали ИМАШ:

  • ​Капацитет за позајмување од најмалку 700.000 долари?

  • Депозит од 10% до 20% за првичното купување? Пари или капитал.

  • Буџет за реновирање од 75.000 до 200.000 долари? Пари или капитал.

  • Некое искуство со реновирање? Не е задолжително, но DIY помага да се зголеми вашиот профит.

  • Сакате да купите во Нов Јужен Велс? Ние ја нудиме само оваа услугаисклучиво во Нов Јужен Велс засега.

Renovating

Renovating

Kitchen makeover

Kitchen makeover

Renovation works

Renovation works

House painting

House painting

Wallpaper Removal

Wallpaper Removal

Open plan living reno

Open plan living reno

Renovating property

Renovating property

House extension renovation

House extension renovation

Дали ги исполнувате горенаведените критериуми? Ако е така, ајде да разговараме денес!

Доколку не ги исполнувате горенаведените критериуми, сепак можеме да ви помогнеме да купите инвестициски имот користејќи една од нашите докажани стратегии -Кликни туказа да дознаете повеќе.

bottom of page