top of page

Агент на купувачот Мелбурн

Вашите локални и искусни застапници на купувачите!

Мелбурн е главен град на Викторија и втор по големина град во Австралија. Фокусиран околу централниот град, областа на Голем Мелбурн од околу 9900 км² предградија. Ова е причината зошто на ваша страна ви треба тимот на агентот на купувачот Мелбурн.

 

Општина Мелбурн ги вклучува најблиските предградија на метрополитот Мелбурн, вклучувајќи го и централниот град. Општина Мелбурн е портата кон Викторија, седиште на владата на Викторија и седиште на многу локални, национални и меѓународни компании, врвни тела и владини и невладини агенции. ​

 

Составен е од центарот на градот и голем број внатрешни предградија, секое со свој карактеристичен карактер и со различни бизниси, живеалишта и заедници кои живеат и работат таму.

Melbourne buyers agents

Како помагаме?

Ако барате агент за купувачи во Мелбурн кој може да ви помогне да го пронајдете вашиот дом од соништата или да го лоцирате идеалниот инвестициски имот за да ја обезбедите вашата финансиска иднина, тогаш сте на вистинското место.

Нашите застапници на лиценцирани купувачи од Мелбурн го знаат пазарот за недвижнини внатре и надвор, бидејќи им помогнале на многу клиенти да купат имот овде во текот на годините.

Без разлика дали барате куќа, стан, градска куќа, вила, дуплекс или блок на земјиште, ние ве покриваме.​

Купување на вашиот
Основна резиденција

Го барате тој дом од соништата во Мелбурн, но се борите да го најдете? Или постојано ги пропуштате оние што ви се допаѓаат поради конкуренцијата?

Подготвен сет за купување - агенти за купувачи на имотне само што ќе ви помогне да го пронајдете тој совршен имот во Мелбурн, туку ќе ви помогнеме и да го обезбедите со нашите стручни преговарачки вештини.

 

Имаме пристап до ексклузивни можности надвор од пазарот и пред пазарот кои пошироката јавност никогаш не ги гледа, што ви дава подобри шанси да го обезбедите вашиот дом.

Ќе ве запознаеме на лично ниво, за да имаме длабинско разбирање за тоа што всушност е вашиот „дом од соништата“.

 

Дознавајќи за вашиот начин на живот, како патувате до работа, дали имате деца кои треба да одат на училиште, дали ви треба јавен превоз и слично - сето ова ќе игра главна улога за нашиот специјализиран агент за купувачи во областа да ви го најде вистинскиот имот.

Можеме да ви заштедиме време, пари и да го отстраниме целиот стрес од купувањето на вашиот следен дом.

Happy family at home
Investment properties

Купување на Ан
Инвестициски имот

Пазарот за недвижнини во Мелбурн обезбедува одлични можности за инвеститорите, особено оние кои бараат добра рамнотежа на силни приноси за изнајмување и раст на капиталот и тука тимот на нашиот агент на купувачот Мелбурн може да ви помогне.

 

Купувањето инвестициски имот може да биде толку корисно со воспоставената вистинска стратегија и затоа ќе ви помогнеме да го купите вистинскиот имот, на вистинската локација, за вистинската цена.

Како водечка агенција за купувачи во Мелбурн, ќе ви помогнеме да ја донесете вистинската одлука со нашето широко познавање на пазарот за недвижнини во Мелбурн, водејќи ве на секој чекор од патот.

 

Ќе спроведеме истражување за да ви ја најдеме најпрофитабилната инвестиција во рамките на вашиот буџет. Нашиот тим ќе бара и ќе ги скрати соодветните имоти, ќе ги прегледа физички, ќе изврши длабинска анализа, ќе преговара и ќе ви помогне да го обезбедите вашиот инвестициски имот по најдобра цена и под вистинските услови.

Подготвени сте да започнете со вашето патување?

Локации што ги покриваме низ Мелбурн

Баларат

Бендиго

Џилонг

Мелбурн

Мелтон

Полуостровот Морнингтон

Милдура

Пакенхам

Шепартон - Муроопна

Сонбери

Траралгон

Вангарата

Ворнамбул

Водонга - Олбери

Ажурирање на пазарот за имот во Мелбурн

август 2021 година

Вредностите на домовите во Мелбурн се за 5,3 отсто повисоки од нивниот претходен врв пред Ковид, постигнат во март 2020 година, или 37.646 долари, покажуваат новите бројки од CoreLogic. Во Мелбурн, вредноста на куќите се зголеми за 1,8 отсто или речиси 22.000 долари и покрај тоа што почетокот на јуни беше доминиран од заклучување.

Просечната вредност на градот сега е на рекордни 930,00 долари, откако се зголеми за 11,4 отсто во текот на првата половина од годината.

Дополнителен пораст од 7,5 отсто ќе ја однесе средната вредност на куќата во Мелбурн над 1 милион долари до Божиќ.

Не е прв пат цените на куќите да побрзаат кон просечната вредност од милион долари во Мелбурн.

Првично се предвидуваше дека цените на куќите во градот ќе достигнат просечна вредност од 1 милион долари до средината на 2018 година, по серијата поскапувања на куќите во 2017 година.

Цените на куќите на внатрешниот исток се зголемија за масивни 7,1 отсто во текот на март квартал до просечна вредност од 1,6 милиони долари.

Полуостровот Морнингтон во Мелбурн, исто така, забележа огромен скок на цените на куќите, за 6,7 отсто во текот на март квартал и огромни 16,6 отсто во текот на годината, на просечни 845.000 долари.

И покрај севкупниот раст на единечната цена на Мелбурн, податоците покажаа дека становите во внатрешноста на градот паднале за 2,5 отсто во текот на кварталот, а недостатокот на странски студенти поради пандемијата на коронавирус силно го натера пазарот.

bottom of page